szept 25

Mi fáj még?

Avagy az Openstack helye a nagyvállalati Big Data koncepcióban. Cégünk az IDC konferencia kiemelt támogatója volt.

Az IDC előrejelzése szerint a Nagy Adat Technológia és szolgáltatások piaca a 2014-es évi 16.55 milliárd dollárról 41.52 milliárd dollárra nőhet 2018-ra, ami 26,24%-os éves átlagos növekedési rátát takar. Ez a növekedési ütem mintegy hatszorosa a teljes IT piacnak. A Nagy Adat technológia világjelenséggé vált, s bár várhatóan az amerikai régió továbbra is vezető szerepet fog ebben játszani, a technológia a világ többi részében is gyorsan fejlődik.

Az IDC Nagy Adat és Üzleti Analitika Fóruma 2015. szeptember 24-én igyekezett hazai példákon át szemléltetni a technológia sikeres alkalmazását. A Nagy Adat és az Analitika a hazai vállalatok életének is szerves részévé kezd válni. Hosszú évek után – amelyek a lehetőségek feltérképezéséről, útkeresésről szóltak -, a szervezetek eljutottak a tervezés és megvalósítás fázisáig.

Berényi Attila a HumanoIT kereskedelmi és marketing igazgatója előadásában éppen ezért az alábbiakra kereste a választ:
„A Nagy Adat technológia és trend sok más faktor mellett, mint stratégia, döntéshozás, üzletmenet, meg fogja változtatni mindazt, ahogyan a szervezetek informatikai területükre, ezen belül informatikai folyamataikra, organizációjukra, eszközeikre (hardver és szoftver ökoszisztémák) és az ezekkel létrehozott szolgáltatásokra tekintenek. Az üzleti oldal által generált igények megvalósítására, komplex analitikai projektekre nem egyre több, hanem egyre kevesebb forrás lesz elérhető. Ez nem működik innováció nélkül. A belülről induló innováció bázisát megteremtő bipoláris informatikai szervezetek kialakításához pedig újabb forrásokra lesz szükség. De vajon  honnan és hogyan nyerhet az informatikai szervezet forrásokat ezek megvalósításához a saját területéről?”

További részletekVissza az aktualitásokhoz