Fókuszban a műszaki innováció

Forrás: idc.com | 2020.09.02.

A világjárvány keményen felrázta azokat, akik eddig kevésbé tartották fontosnak a digitális jelenlét kialakítását. Pillanatok alatt egy fizikai helyektől elzárt világba csöppentünk, így a digitalizálás hiánya komoly kihívások elé állította a szervezeteket. A munkavállalók otthonukba kényszerültek, így azok a munkáltatók, akik nem ruháztak be korábban biztonságos felhő, kommunikációs és együttműködést támogató technológiákba, elveszítették korábbi produktivitásukat. A krízis által kreált új világban a forgatókönyvek gyorsan változnak, így kifinomult adatintelligencia-technológiák nélkül szinte lehetetlen előre tervezni.

A szervezetek több mint egyharmada tervezi felgyorsítani digitális átalakulását – derül ki az IDC globális felméréséből, amelyet rendszeresen a technológiai döntéshozók körében végeznek el. A tanulmány szerint a szervezetek 64% -a agresszíven keresi az új, innovációs technológiát, ez távol áll a recesszió előtti magatartástól. Az új szervezetek már jóval nagyobb figyelmet fognak fordítani a digitalizációra és korábban kezdik majd alkalmazni a technológiákat, mint korábban volt jellemző.

A szervezetek digitális érettsége meghatározza technológiai kockázati hozzáállásukat

A vezetők által prioritásként kezelt technológiák három csoportba esnek

Biztonságos, távoli munkakörnyezetet támogató technológia

Megnövekedett kiadásokra számítunk a videokonferenciákat és a virtuális kollaborációkat támogató eszközök terén, a távoli munkavégzés biztonságához szükséges technológiákkal együtt, pl.: biztonságos távoli hozzáférés kialakítása maximális adatbiztonság mellett (VPN, vírusvédelem, jelszókezelés, jogosultságkezelés, biztonsági mentés stb.)

Rugalmas szervezetet támogató technológia

A vállalkozások jelentős hányada felhő szolgáltatásokra támaszkodott a krízishelyzet alatt és ez vélhetően így is marad, miközben tovább bővül üzleti tevékenységük. A szervezetek továbbá egyre nagyobb mértékben támaszkodnak a folyamatok automatizálását elősegítő technológiákra is.

Dinamikus döntéshozatalt támogató technológia

A járvány alatt az adatelemzés kritikussá vált, hiszen a kialakult helyzet adta korlátozások miatt a szervezetek nehezen látták át saját üzleti működésüket. A megfelelő adatelemzések és kommunikáció hiányában a döntéshozatal hatékonysága, minősége is romlik.

A legnagyobb lehetőség a feltörekvő technológia gyártóinak kezében van, hiszen a technológiai innováció ma a második legfontosabb vásárlási kritérium, ami még fontosabbá vált a koronavírus okozta helyzetben.