Gartner: 2020-ban csökkennek az IT kiadások

Forrás: gartner.com | 2020.07.13

A globális IT kiadások jelentősen csökkennek 2020-ban, derül ki a Gartner jelentéséből. A vállalkozások még mindig képtelenek visszatérni a krízishelyzet előtti időszak bevételnövelési folyamataihoz.

A COVID-19 világszerte technikai nehézségek elé állította a vállalkozásokat. A filmszínházaktól egészen a pénzügyi intézményekig, a szervezetek jóval nagyobb szintű kreativitásra kényszerülnek, hogy továbbra is talpon maradhassanak a versenyben. Mindezt anélkül, hogy kizárólag fizikai élményeket kínálnának. A kevesebb tartalékkal rendelkező IT vezetőknek (CIO) jelenleg az egyik legfontosabb feladata a magasabb szintű digitális környezet kialakításának megtervezése.

Az informatikai kiadások csökkenése az összes szegmenst érintik, világszerte ez 7,3%-os esést jelent. A legnagyobb csapást az informatikai eszközök piaca szenvedi el, mivel az előrejelzések szerint az eszközökre fordított kiadások 16,1% -kal csökkennek 2020-ban. Habár az otthoni munkavégzés átmeneti megugrást okozott az eszközvásárlásban és a vállalkozások végrehajtották az üzletmenet-folytonossági terveket a krízis okozta elvárásokra reflektálva, az eszközökre fordított kiadások nem fogják elérni a 2019-es szintet egy darabig.

Informatikai kiadások világszerte (millió dollár)