„Big data” adattárolás

Nagyvállalati igényekre szabva – Cél az összes adattípus konszolidálása egyetlen platformra!

Legfontosabb előnyök:

 • Priorizált üzleti szempontok
  Tetszőleges üzleti szempontok mentén csoportosítható adattárolási szintek.
 • Hatékony ár/adatmennyiség
  A gyors elérésű adatoktól az átlagos sebességgel elérhető adatokig, a lehető leghatékonyabb ár/egységnyi adatmennyiség arány érhető el az adattárolási szinteken.
 • 2x-es teljesítmény
  Flash diszk innováció az üzleti adatok gyorsabb eléréséért. A flash memóriás tárolók a hasonló tároló-rendszerekhez képest duplájára növelik a teljesítményt és gyorsítják a tranzakciókat.
 • Egy egységes platform
  Konszolidálja és könnyen menedzselhetővé teszi minden adattípus elérését, az üzemeltetési költségek akár 40%-os csökkentését.
 • Minimális kockázat
  Szinte zéró adat migrációs kockázat az adattároló funkcióinak köszönhetően!
 • Adattároló virtualizációs képességek
  A migráció egyszerűsítésére szükség esetén a régi eszközök is bevonhatóak az adattárolásba.
 • 100%
  Adat rendelkezésre állási garancia.

A Hitachi Unified Storage VM

A Hitachi belépő nagyvállalati megoldása megkönnyíti az adatkezelést, ugyanis egyetlen virtualizált platformon kezeli minden meglévő tárhelyét és egyesíti minden adatát! A megoldás a jól megszokott megbízható Hitachi technológián alapul, hogy biztosíthassa az alkalmazások magas szintű rendelkezésre állását. Flash memóriával gyorsított teljesítményt, alacsonyabb üzemeltetési költséget és nagyvállalati szintű tárhely-virtualizálást kínál az egyesített platformon, így Ön hatékonyabban felügyelheti adatait.

Ismerje meg jobban a megoldásunkat!

Kiemelt ajánlataink

Hitachi Unified Storage VMHitachi Virtual Storage Platform G1000

Mivel segítjük konszolidációs céljait?

Hitachi Virtual Storage Platform G1000

Költségcsökkentés storage megoldásokkal

Manapság az üzleti környezet egyre összetettebbé válik, emiatt minden szervezet folyamatos költségcsökkentésre kényszerül. Az optimalizálás mellett azonban az IT-nak mégis kritikus szolgáltatásokat kell nyújtania, hibátlanul. A kiadások folyamatos faragása viszont nem segíti ezt elő. Mégis, hogyan oldható fel ez az ellentét?

A vételár nem azonos a költségekkel

A meglévő storage infrastruktúra bővítése céljából újabb olcsó megoldást vásárolva nem feltétlenül várhatjuk el az üzemeltetési költségek csökkenését, ez a stratégia túlságosan kockázatos lenne. Ez a beszerzés beruházási költséget jelent (CAPEX) rövidtávon, hosszútávon pedig negatív hatással lehet a működési költségekre (OPEX), így ezen infrastrukturális beruházás révén nem lesz lehetőség arra, hogy fejlődést mutassunk ki.

Valódi megtakarítás a Hitachi-val

A Hitachi megoldásaival a vállalati storage infrastuktúra szintjén működési költség (OPEX) megtakarítás mutatható ki. Amennyiben az Ön szervezeténél is folyamatos növekedés tapasztalható a storage mennyisége terén az elmúlt néhány évben, úgy biztos lehet benne, hogy egy storage konszolidáció segítséget jelenthet. További storage/adat menedzsment fejlesztések, a storage és adatmenedzsment újratervezése és egyszerűsítése révén jelentős költségcsökkentést eredményezhet Önnek.

Nem mindegy, hogyan számolunk

Az ár per megabyte alapú értékelés egyszerűnek tűnik, de nem ad teljes képet a megfelelő döntés meghozatalához, mivel nem tartalmazza az üzemeltetési, menedzsment és egyéb felmerülő költségeket. Ha ezt az egyszerű mutatót újabbakkal egészítjük ki – mint például az energiafelhasználás vagy a fizikai elhelyezés lehetősége – jobb eredményt kaphatunk, de a jövőbeni költségek figyelembevétele nélkül a beruházás nem fogja teljesíteni a költségcsökkentési elvárásokat.

A sikeres storage stratégiák megkövetelik a meglévő storage platformok teljesítményének és a menedzsment szükségleteinek kiértékelését. A technológiai stratégiáknak az üzleti célokat kell támogatniuk, ezért a vezetők mindig olyan megoldásokat próbálnak találni, amelyek az üzemeltetési és bekerülési költségek csökkentését eredményezik és képesek a meglévő rendszert fejleszteni és hosszútávon fenntarthatóvá tenni.

Általánosságban a virtualizáció az eszköz funkcióinak és fizikai elemeinek szétválasztását jelenti.

De mit jelent valójában?

Az adatok mennyisége folyamatosan növekszik, ahogy a vállalatok egyre több információt hoznak létre. Az IT-nak tehát nincs más választása, mint újabb tárolóegységeket vásárolnia. Gyakran különböző beszállítóktól vásárolják ezeket, ‘azért, hogy mindannyian versenyezzenek értünk’. Ez a stratégia heterogén tárolókörnyezetet eredményez. Amíg azonos szállítótól származó tárolókat viszonylag könnyű menedzselni, a feladat jóval nehezebbé válik, ha különböző szállítók, netán ugyanazon gyártó különböző modelljeinek menedzseléséről van szó. A tiered storage megoldás (adatkategóriák hozzárendelése tárolókategóriákhoz) egy ideig jól működhet, de az egységek egyesével történő kezelése egy idő után valós problémává válik.

A storage virtualizáció legfőbb előnye, hogy könnyen menedzselhetővé teszi a heterogén tárolóelemeket.

Ezenfelül a másik kiemelendő előnye, hogy a storage konfigurációban történő változtatások leállás nélkül történhetnek, az adatmigrációk könnyebben kivitelezhetővé válnak.

Storage virtualizáció a Hitachitól

Minden adatközpont rendelkezik rejtett erőforrással. Ezeket arra tervezték, hogy ‘tartalékként szolgáljanak’, megnövekedett adattárolási igény esetén. Ez a tartalék azonban a szervezet számára azt jelenti, hogy mindig lesz egy olyan része a tárolórendszerének, amit megvásárolt, kifizetett, de soha nem fog használni. A storage virtualizáció alkalmazásával ez a fajta tartalék nem szükséges többé, minden megvásárolt erőforrást felhasználhat.

Hitachi Storage PlatformTM rendszerek, mint egyedi virtualizációs megoldások, egyszerű módon ellenőrizhetővé és optimalizálhatóvá teszik a meglévő heterogén storage kapacitásokat. Az eredmény egy fenntartható storage architektúra alap, amely védett, növekvő és időtálló.

Tehát, miért jó megoldás a virtualizáció?

A virtualizáció a fenntarthatatlan tárolóarchitektúrák problémájára ad választ:

 • Költség és hatékonyság – Érjen el többet, kevesebből! A virtualizációs megoldások segítenek újratervezni, hatékonyan kihasználni és optimalizálni a tárolókat.
 • Adat- és technológiamenedzsment – Valószínűleg az Ön szervezeténél is egyre több kezelendő és tárolandó adat keletkezik, és feltételezhető, hogy több gyártótól származó storage-elemek alkotják tárolóarchitectúráját. Kezelje ezeket egyszerűbben, központilag menedzselten.
 • Magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálás – Az SLA-k teljesítésén, az üzleti stratégiának való megfelelésen túl az IT feladata a felhasználók és ügyfelek támogatás. A virtualizált tárolók segítségével a tárolt adatok optimalizáltan, megfelelő méretű tárolókon elérhetők, ezáltal a felhasználásuk, elérésük is optimalizálva történhet.
 • Versenyképesség – Az üzleti oldal mindig jobb, gyorsabb olcsóbb irányokat keres. A Hitachi Storage Virtualizációs megoldások növelik az üzlet mozgásterét a hatékonyabb tárolóinfrastruktúra révén lehetőséget nyújt az üzleti változások azonnali követésére.

A Hitachi a hatékony storage infrastruktúra minden szükséges elemét biztosítja: hardvert, szoftvert, kapcsolódó szolgáltatásokat. A Hitachi virtualizációval megbízható megoldáshoz juthat, amely lehetővé teszi a régi, fenntarthatatlan storage architektúrák átalakítását egy új, időtálló rendszerré.

Szabályzás és megfelelőség a storage infrastruktúrában

Szinte az összes létező üzleti szervezetnek meg kell felelnie egy vagy több szabályzási rendszernek, esetleg az anyavállalattól származó előírásoknak, követelményeknek. A bírságok és szankciók kockázata növekszik ahogyan a szervezetek egyre több auditra számíthatnak az anyavállalattól, hatóságoktól, néha még a kulcsfontosságú vevők beszállítói minősítése miatt is. A storage témakörben ez úgy mutatkozik meg, hogy az IT-nak kötelessége eszközöket és rendszereket biztosítania az egyre növekvő információmennyiség rögzítésére, majd ezeket tárolnia, archiválnia és védenie kell tudnia, bármilyen körülmények közt.

Annak érdekében, hogy teljesíthesse ezeket a követelményeket, az IT-nak új technológiai megoldásokat kell találnia, melyekkel egyszerűsítik a szabályzatoknak való megfelelőséget szolgáló folyamatokat. A Hitachi Data Systems olyan storage megoldásokat kínál, melyek biztosítják a szabályzási megfelelőséget, széles skálán tartalmaz adatvédelmi funkciókat, és fejlett adatbiztonsági képességekkel rendelkezik.

Az adatbiztonság az egyik legjellemzőbb bizonytalansági tényező a cégeknél. Általánosságban minden tárolókkal kapcsolatos projekt kezeli az adatösszesítést, storage konszolidációt, új tárolótechnológiákat, annak érdekében hogy biztosítsa az adatok elérését. De mi a helyzet az adatok elérés-vezérlésével, integritásával és a bizalmasságával? Szakértőinknek mély ismereteikkel rendelkeznek mind a tárolók, mind a biztonság területén.

Annak érdekében, hogy a biztonság is megfelelő szintű legyen a tárolóinfrastruktúrában, olyan technológiákra van szükség, amelyek egyszerűsítik a megfelelőséget szolgáló folyamatokat. Az IT biztonsági szakembereknek bizonyítaniuk kell a rögzített adatok hitelességét, garantálni azt, hogy az adatokat nem módosították illetéktelenül és nyom nélkül, majd tárolni ezen adatokat hónapokig, évekig, néha évtizedekig. Hogy teljesíthessék ezeket a feltételeket, robusztus, megbízható technológiákra és beszállítókra van szükségük. A Hitachi Data Systems technológiai portfoliója teljesíti ezen elvárásokat, míg a megbízhatóságát az bizonyítja, hogy világszerte 4200 szakértője, több mint 100 országban és régióban szolgálja ki ügyfeleit a tárolók piacán.

Az adattároló virtualizációról bővebben

Miért válassza a Hitachi adattároló megoldásait?

A Hitachi Data Systems minden vállalati méretre képes költséghatékony megoldáscsomagot kínálni az adattárolás területén. Használatával látványos eredmények érhetők el mind az üzleti (megtérülés, hatékonyabb üzleti folyamatok), mind a technológiai területen (működési biztonság, kapacitás-menedzsment, hatékonyabb üzemeltetés).

 • Gyártóként szem előtt tartja, hogy az adattárolási kapacitást folyamatos bővítést kíván, így a termékeinél kiemelten fontos a gyors megtérülés.
 • Biztos szolgáltatási hátteret és széleskörű tudásanyagot tud nyújtani minden ügyfelének azáltal, hogy több mint 100 országban, 4200 alkalmazottat foglalkoztat a tárolórendszerek piacán.
 • A Hitachi tárolórendszereit és szolgáltatásait a legtöbb vezető világvállalat (beleértve a Fortune 100 listáján szereplők 70%-át) használja és igénybe veszi.
 • Magas minőségű, nemzetközi biztonsági minősítésekkel (Common Criteria) rendelkező termékeket kínál.

Jövőképe szerint az IT-nak virtualizáltnak, automatizáltnak, folyamatosan fenntarthatónak és felhő alapú szolgáltatások igénybevételére késznek kell lennie. A Hitachi Data Systems azt vallja, hogy az adatok gyűjtése, feldolgozása viszi előre a világot, és a jövő valutája az információ. Ezért az adatok tárolása nem csupán egy technológia, hanem egy küldetés is.

Vissza a megoldásokhoz