A felhő nyílt forráskódú operációs rendszere

Legfontosabb előnyök

  • Költségcsökkentés
  • Innovációs platform
  • Rugalmas, agilis és privát IaaS környezet
  • Open technológia

A világ vezető nyílt forráskódú operációs rendszere? Ma még nem, de holnap?

Az OpenStack nagyobb rugalmasságot kínál abban, hogy az alkalmazásoknak és terheléseknek létrehozzuk a lehető legmegfelelőbb környezetet, az alkalmazások közös, egységes és átlátható menedzsmentje mellett. Az OpenStack tehát egy olyan infrastruktúra szolgáltatás projekt, amely új távlatokat nyit a nagyvállalati felhő infrastruktúra környezetek újragondolásában, átalakításában és vállalati innovációkban. A megoldással egyszerűbb az integráció, szabványos kapcsolódást valósíthatunk meg ma már számos gyártó több terméke esetén is. Cégünk 10 év nagyvállalati tapasztalata és szakembereink 15-18 éves UNIX tapasztalata a garancia arra, hogy nem csak tervezésben és a rendszerintegrációban, hanem a támogatásban is stabil partnerre számíthat.

A BMW, Disney és a Walmart nem tévedhet

Az innovatív vállalatok már elkezdték az átállást: az olyan figyelemre méltó Fortune 100 vállalatok, mint a BMW, a Disney és a Walmart megcáfolhatatlanul bizonyították, hogy az OpenStack jól alkalmazható a gyártó környezetekben.

Az OpenStack project fiatal, a RackSpace és a NASA indította el 2010 júliusában, a cél az volt, hogy segítsenek felhő alapú számítástechnikai szolgáltatások létrehozásában. Az első forráskódok a NASA Nebula nevű rendszeréből, valamint a RackSpace Cloud Files Platform szoftveréből származtak, de 2011-ben már az Ubuntu Linux-disztribúció fejlesztői is döntöttek az OpenStack integrálásáról. A projektet ma már az OpenStack nonprofit alapítvány irányítja, amelyet 2012 szeptemberében hoztak létre és amelyhez azóta már több mint 200 cég csatlakozott.

Részletek

Az architektúra ma:

Mik azok, amik felgyorsítják az OpenStack bevezetéseket?

Az alábbi infografika az üzleti triggereket mutatja, százalékos eloszlásban:

Referenciák és történetek
Vissza a megoldásokhoz